Over ons

Een business beginnen? Lees er hier alles over Bent u net als veel andere Nederlanders van plan om een eigen business op te gaan zetten? Dan moet er veel geregeld en georganiseerd worden. Afhankelijk van het type business moet u een hoop administratieve zaken rondmaken, financieel uw zaken op orde hebben, eventueel een bedrijfspand aankopen met inboedel, et cetera. Ook is een bedrijfsplan nodig, moeten er vaak vergunningen of ontheffingen geregeld worden en is er een eigen website met een webshop nodig om uw onderneming te promoten. Op onze blog kunt u alles lezen wat er komt kijken bij het opstarten van een eigen business. Onze blogs worden vaak aangevuld, dus houdt onze website in de gaten voor de meeste actuele kennis op het gebied van ondernemingen!

Zoeken

Categorieën

Archief

Tags

ID verificatie: dit is het & dit zijn de beste opties voor jouw onderneming

Als er iets is dat je als gepassioneerde en serieuze ondernemer niet mag vergeten, is het om ervoor te zorgen dat jij, je collega's, jullie klanten en jullie zakenrelaties veilig online kunnen gaan. Bijvoorbeeld als ze jouw webshop, website of afgeschermde digitale werk- of klantomgeving bezoeken. Een van de meest dramatische voorvallen die je als ondernemer kunnen overkomen, is dat jouw digitale omgeving of webwinkel wordt gehackt, er sprake is van datalekken of als bedrijfsgevoelige informatie (denk aan klantgegevens) op straat komen te leggen. Als ondernemer heb je de morele verplichting om alles te doen om dit te voorkomen. Een uitstekende manier om online volledige veiligheid te garanderen voor jezelf en anderen, is door gebruik te maken van digitale ID verificatie. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En wat zijn de meest toegepaste manieren om online iemands ID te verifiëren?

ID verificatie: dit houdt het in

ID verificatie is een afkorting voor identiteitsverificatie. De term is een verzamelnaam voor allerlei manieren en methoden om te controleren of degene die zich digitaal in een omgeving meldt, ook daadwerkelijk de persoon is die hij of zij beweert te zijn. Een van de bekendste voorbeelden van verificatie is een mailadres of een inlognaam in combinatie met een uniek wachtwoord. Deze inmiddels traditionele manier van online verificatie is echter allang achterhaald als waterdichte beveiligingsmethode. Steeds meer bedrijven, instanties en webwinkels zijn daarom in de afgelopen jaren overgestapt niet naar een extra verificatiestap.

Een extra identificatiestap!

Dit wordt in de volksmond ook wel twee-staps-verificatie of twee-staps-autorisatie genoemd. Naast een wachtwoord moet een bezoeker dan ook een unieke code invullen, die vaak via de sms van zijn of haar smartphone verzonden wordt of wordt gegeneerd door een app met een zogenoemde Authenticator. Deze extra beveiliging biedt de zekerheid dat de bezoeker ook echt degene is die hij of zij aangeeft te zijn.
Met name financiële instellingen maken gebruik van identiteitsverificatie in twee stappen. Het meest bekende voorbeeld is wellicht de e-Dentifier die bij vrijwel alle banken in gebruik is als middel om te checken of iemands identiteit echt is. Hierbij moet een klant bij het inloggen zijn of haar pas in een apparaatje stoppen. De pincode dient te worden ingevuld, maar ook het pasnummer. Vervolgens genereert het apparaatje een unieke code die digitaal ingevuld moet worden om toegang te krijgen tot het beoogde bankaccount. Internetcriminelen en hackers wordt het op deze manier bijna onmogelijk gemaakt om misbruik te maken van rekeningen van naïeve klanten. Omgekeerd geeft deze extra identificatie de klanten ook een veilig gevoel: ze hoeven niet bang te zijn dat onbevoegde derden online inbreken en met hun geld aan de haal gaan.

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van JanusID B.V.

Tags: